Interview met Doug Schoon - Nail Industry Scientist

De wereldberoemde wetenschapper, onderzoeker, auteur en trainer was onlangs in Nederland en gaf een twee-daagse training. Hier een vertaling van het interview met Doug dat onlangs in de U.S.A. is gehouden.

Waar bent u gevestigd?

Dana Point, California

Hoe kwam je in contact met de Nail-industrie?

25 jaar geleden begon ik mijn eerste veiligheid leerbedrijf voor de schoonheid industrie. Het bedrijf heette CATS. Ik was voornamelijk actief in de cosmetica branche maar raakte al snel geïnteresseerd in de nagelindustrie en bracht daarna het grootste deel van mijn tijd door in deze branche.

Welke veranderingen heeft u door de jaren heen in de nagelindustrie gezien?

Salon professionals beginnen zo langzamerhand het belang in e zien om veilig te werken. 20 jaar geleden, besefte men vaak nog niet wat men moest doen om veilig te kunnen werken. Nagelstylistes beginnen nu gelukkig langzamerhand in te zien hoe belangrijk de reiniging en desinfectie is om zodoende de gezondheid van zichzelf en hun cliënt te beschermen.

Vertel ons eens iets over uw boek, Nail Structure & Productontwikkeling Chemistry

Dit boek bundelt informatie uit vele bronnen, waaronder 20 jaar industrie onderzoek, evenals medische en wetenschappelijke kennis die is verzameld door andere onderzoekers. Voordat ik dit boek schreef, was er bijna geen feitelijke informatie over de wetenschap achter nagel producten en diensten. (ISBN: 140 186 709X)

Mijn boek is een compilatie van informatie over deze verschillende onderwerpen. Het boek is geschreven met de gedachte om de mythes uit de weg te ruimen en duidelijke informatie te verschaffen over deze onderwepen. In het boek staat de waarheid geschreven, het wordt goed verteld, en het is gemakkelijk te begrijpen.

Hoe kunnen we een gesigneerd exemplaar bemachtigen?

Je kan het boek verkrijgen tijdens mijn lezingen of een kopie bestellen via mijn website.

Wat inspireerde u om www.dougschoon.com creëren?

Ik schreef tijdschrift artikelen die op verschillnde plaatsen over de gehele wereled verschenen, echter  de meeste mensen kregen nooit een kans ze te lezen. Deze website is een 'bibliotheek', waar al deze informatie op een plaats wordt verzameld Alles mooi gecentreerd op een plaats.

U levert waardevolle informatie over gezondheid en veiligheid met betrekking tot de Nail-industrie. Wat zou een klant moeten vragen bij een bezoek aan een nieuwe nagelsalon?

Zij zouden eingelijk de brochure "Waar je voor moet uitkijken in Nagelsalons" moeten lezen. Nail professionals zouden dergelijke informatie die in de brochure vermeld staat aan hun klanten moeten verschaffen en er tevens voor moeten zorgen dat hun salon aan de de hoogste veiligheids- en hygiene richtlijnen voldoet.

Vertel ons wat meer over uw achtergrond.

Ik ben een polymeer chemicus, met een Masters van de universiteit in Irvine- Californië. 20 jaar was ik vice-president van wetenschap en technologie voor Creative Nail Design, Inc. en was werkzaam bij  onderzoek & ontwikkeling, evenals de kwaliteitscontrole op laboratoria en de "field test" van nieuwe producten. Ik was tevens ook hoofd wetenschappelijke woordvoerder, media vertegenwoordiger van CND en was werkzaam in de "Raad van Bestuur" bij CND. Ik houd 11 Amerikaanse en internationale patenten voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten.

Als een industrie deskundige dient u wel eens als getuige-deskundige in rechtszaken, welke andere services biedt u aan?

Ik help bedrijven onder andere innovatieve nieuwe producten en educatieve programma's te ontwikkelen, overheidsvoorschriften te begrijpen en te gehoorzamen. Daarnaast ontwikkel ik waarschuwingen voor verpakking en etikettering. Ik help ook marketeers in de cosmetica en schoonheidsverzorgings branche hun industrie beter te begrijpen, zodat zij hun producten beter kunnen positioneren.

Welke nagel producten zou je aan willen bevelen? 

Ik geef nagel professionals informatie die geldt voor alle producten. Ik denk dat, indien goed gebruikt,  bijna alle producten veilig gebruikt kunnen worden . Natuurlijk heeft het ene product soms een  hogere kwaliteit dan andere. De producten die ik ontwikkel staan ​​bekend als producten met de hoogste kwaliteit en veel van deze producten hebben een lange track record zoals bijvoorbeeld: Radical, Retention +, Brisa Gels, ScrubFresh en de SpaPedicure lijn, om er maar een paar te noemen.

Wat opkomende trends ziet u?

Nail professionals blijven geïnteresseerd in het veilig werken. Ze zullen hun professionele verantwoordelijkheden beter begrijpen. Momenteel begrijpt de overgrote meerderheid van de nagel professionals niet volledig hoe men veilig kan werken. Dat is aan het veranderen, maar wel langzaam.

Bijvoorbeeld begrijpen de meeste nagel professionals niet dat het verwijderen van eelt van de voet is een medische procedure is en dat dit niet iets is dat zij zouden moeten doen. Ook zouden ze niet moeten zij werken op de nagels die zijn besmet. Dit is eignelijk iet wat de artsen en podologen zou moeten doen, maar geen nagel styliste.

De Nagel-industrie ervaart een enorme groei, wat zijn de belangrijkste veranderingen die je in de komende jaren graag ziet gebeuren?

Hopelijk een betere reiniging en desinfectie in salons. Dat is nu het grootste probleem, althans vanuit het oogpunt van de consument. Totdat het vertrouwen van de consument is herwonnen in onder andere de netheid van de salons, gebruik van instrumenten en procedures, zal onze industrie niet het volledige potentieel kunnen benutten.

Wat zijn de voor- en nadelen in het werken in een vrouwelijk-dominante industrie?

Ik weet inmiddels veel over vrouwen, hoe ze denken en wat ze willen leren. Het voordeel is dat ik er een boek over zou kunnen schrijven.

Is het mogelijk om nagel producten te gebruiken zonder nadelige gevolgen voor de aarde, het milieu of onszelf?

Het is niet alleen mogelijk, het is zelfs makkelijk! Het meeste van wat je hoort over cosmetica die geboorteafwijking in de hand werkt of kankerverwekkende stoffen bevat is onzin.
Veel activistische groepen verdienen hun geld door mensen bang te maken waardoor zij donaties geven. Dat werkt, zolang ze de aarheid drastisch overdrijven.

Wat zijn de meest voorkomende nagel problemen?

Nagel broosheid is een van de meest voorkomende problemen. Naarmate we ouder worden, worden onze nagels brozer.

In de salon, ontstaan de meest voorkomende nagel problemen ​​door nagelstylisten zelf bij onder andere het foutief bewerken van de natuurlijke nagel of het onjuist en te vaak verwijderen van kunstnagels. Dit kan allemaal leiden tot nagel schade aan de natuurlijke nagel.

Nog een advies voor degenen die op zoek zijn naar hun eigen nagels?

Vind een deskundige nagelstyliste die voortdurend neemt voortgezet onderwijs klassen om hun vaardigheden te verbeteren. Elke nagelstyliste die denkt dat ze "weten het allemaal" is zichzelf voor de gek. Kan me niet schelen hoe lang je "doet nagels" geweest. Alle nagel professionals moeten voortgezet onderwijs op een permanente basis.

Wat draagt volges u het Internet bij aan de veranderingen binnen de Nagel-industrie?

Via Facebook en mijn website (www.DougSchoon.com) werden onlangs in een periode van drie maanden mijn artikelen in meer dan 60 landen gedownload. Dit zou nooit mogelijk zijn geweest zonder het internet.

Het internet geeft helaas ook een zeer grote stem aan mensen die niet weten wat ze over praten. Maar van de positieve kant belicht, geeft het internet informatie van goed geïnformeerde experts die over de de juiste informatie beschikken en deze met de massa delen.

De wetenschap van de nagels even terzijde, wat krijgt u 's morgens uit bed?

Ik ben een lange-afstand wandelaar en aangezien ik aan de kust woon, houdt ik ervan om langs de oceaan te wandelen. Ik speel ook Afrikaanse trommels en ik ben een amateur astronoom (de wetenschappelijke studie van de sterren, niet horoscopen).

Zijn er mensen die je zou willen bedanken?

Er zijn er zoveel. Ik zou niet weten waar te beginnen. Ik heb gewerkt met een aantal van de beste nagel professionals in de wereld en ik heb veel van hen geleerd. Waarschijnlijk de meest belangrijke is  de familie Nordstrom, oprichters van Creative Nail Design, Inc. Zij zijn degenen die me in deze industrie hebben gebracht.